Teljesítménytúra 2014

A Magyar Cserkészszövetség idén is megrendezte a saját teljesítménytúráit.

Október 4-én Pécsváradon és Kőszegen, október 11-én pedig Jászberényben került megrendezésre a 2014-es őszi teljesítménytúra.

kép

Három távban lehetett részt venni a túrán, 14, 24 és 56 km-esek voltak a túrák.

Amíg Kőszegen és Pécsváradon csak gyalogosan lehetett felderíteni a terepet addig Jászberényben két keréken gurulva, kerékpárral is végig lehetett menni.

kép3

Személyesen Pécsváradon tudtunk részt venni a teljesítménytúrán, ahol csak gyalogosan tehették meg  távot a bátor jelentkezők.Reggel fél7-kor volt a start a leghosszabb távosoknak és este 6 óra után értek be a célba az utolsók. Az idő kellemes volt bár a hegyen elég hűvösnek  mutatkozott az időjárás. Sok önkéntessel dolgozhattunk ott is, akik lelkesen irányították a túrázni vágyókat. Volt olyan nevező is, aki nem egyedül, hanem a kutyájával indult  a távon. Azok azt mondták, hogy a kisállatok jobban élvezték a kalandot, mint ők maguk.

kép4

A nap igen hamar elment és a résztvevők nagyon elfáradtak, de azt mondták, hogy azért a pár óráért, amit a hegyen tölthettek társasággal vagy akár egyedül, mindennél jobb volt.