Karácsonyi ünnepség

2014-ben is igen hamar elérkezett a karácsony. Idén a Csónakház mulatóban 500 hátrányos helyzetű gyermeknek szervezetünk a Magyar Cserkészszövetséggel együttműködve karácsonyi ünnepséget az önkéntesek közreműködésével. A nap két részből állt.

A rendezvény délelőtti része elsősorban olyan gyerekeknek volt meghirdetve, akik cserkészet szempontjából hátrányos helyzetű településen laknak, vagyis nincsen cserkészcsapat ott, ahol élnek.

Országszerte mindenhonnan érkeztek, összesen 11 busz hozta fel őket Budapestre. Aznap a program forgószínpad szerűen folyt. A gyerekeknek lehetőségük volt néptáncházban, kézműves foglalkozásokon, játékokban, éneklésben továbbá sétahajózásban is részt venni. Illetve különböző fizikai kísérleteket nézhettek végig, csocsózhattak, ping-pong-ozhattak plusz még egy akadálypályáját is kipróbálhatták a szabadlevegőn. A nap végén pedig megkapták ajándékaikat, melyeket egyenesen Király Viktor adott át, aki volt annyira kedves, hogy ingyen elvállalta a fellépést, tekintve, hogy egy jótékonysági rendezvényről volt szó.

Amint a program véget ért, következett az este, amit azoknak az önkénteseknek szerveztünk, akikkel együtt dolgozhattunk az év során. Egy svédasztalos vacsorával illetve hajnali bulival szerettünk volna kedveskedni nekik, és úgy gondoljuk, hogy ez sikerült is. Azok a visszajelzések érkeztek, hogy nagyon jól érezték magukat a karácsonyi bulin és úgy gondoljuk, hogy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy egy kicsit közelebb kerülhessünk egymáshoz és jobban megismerhessük egymást az önkénteseinkkel.