Japán Világdzsembori 2015

2015.07.29. Kirara-hama, Japán 2015. július 29. és augusztus 8. között Dél-Japánban rendezték meg a 23. Cserkész Világtalálkozót. Scott A. Tear, a Cserkészmozgalom Világszervezetének főtitkára szerint: “A világdzsembori egy hely, ahol fiatalok tízezrei jönnek össze a világ összes helyéről, hogy békét teremtsenek. A résztvevők legyenek bár mexikói, szaúdi, kenyai vagy bármilyen más nemzetiségűek a világ több mint 160 cserkészszövetségéből,  ők erre az időre “csak cserkészekké” válnak. A világon ezen a rendezvényen a fiatalok a legkülönbözőbb helyekről jönnek, mégis képesek egységet alkotni, hogy egy jobb világot teremtsenek számunkra.

Itt nincsenek olyanok, akik maguk közé engednék az akuális politikai ellentéteket,  ezen felülemelkedve válnak barátokká. Ez egy lenyűgöző átváltozás, amit mi élőben és tesközelben élhetünk át. A cserkészek minden kétséget kizárólag a béke követei.”

A Magyar Dzsembori Csapat 200 kiutazó cserkésze hat országból képviselte az összmagyarságot. Fiataljaink három hetet töltöttek Japánban. A dzsembori után kisebb csoportokban folytatták tovább útjukat: a program Tokió megapolisz felfedezése, Kumano-Kodo buddhista zarándokút bejárása, és a Fuji megmászása volt. A legextrémebb cserkészeink a Transzszibériai expresszel augusztus végén érkeztek haza.

A felkészítő hétvégéket az NCSSZI támogatta!