Tevékenységünk

Cserkészeknek

• Évente egy képzéssorozatot és esetenként nyitott képzéseket is hirdet leginkább kelet-közép Európa országok cserkész vagy más fiataljainak, emellett feladatának tekinti a kisebbségi létben élő magyar fiatalok és anyaországbeli társaik kapcsolatépítését. Képzési programunk célja, hogy képezzünk olyan fiatalokat, akik jelenleg ifjúsági közösségvezetéssel, élménypedagógiával kívánnak foglalkozni a jövőben nemzetközi és hazai projekteken keresztül.
  • Az utóbbi 4-5 évben képzései során rengeteg hazai és nemzetközi tapasztalat gyűlt össze alapítványunk körül. Két évente komolyabb, visegrádi országokat fiataljainak részvételével zajló nemzetközi cserkész tábor szervezésében is részt veszünk.
  • A képzéseinken részt vett fiatalok aktívan kapcsolódnak be a táborszervezésbe és az egyes képzési programok szervezésébe, megtartásába önkéntesként. Ezért cserébe támogatott külföldi képzéseken vehetnek részt.
  • 2010-ben a 10. Közép-európai Cserkésztalálkozó (ConCordia 2010) szervezésében működünk együtt a Magyar Cserkészszövetséggel. (www.concordia2010.hu)

Fiatalok számára

• Felfedező tábor 2009-ben hoztuk létre a Felfedező tábor, amely a Magyar Cserkészszövetség hivatalos gyermektábora 3-7 osztályos fiatalok számára. Bővebb információ itt található: www.felfedezotabor.hu