Galéria

Vízitúra

A magyar cserkészet első nagy megmozdulása az volt, amikor 1913-ban több mint száz cserkész hat nagy tutajjal egy 360 km-es túrán vett részt a Vágon. 100 évvel később, emlékezve ezen eseményre, a Nemzeti Nagytábor előprogramjaként ismét egy hatalmas cserkész tutajtúra szerveződött, ezúttal a Tiszán. A Magyar Jamboree Alapítvány mind önkéntesek toborzásában, szervezésében, mind a programok hátterének biztosításában segédkezett.

tutaj2

A Föld 12 országából több mint 180 magyar cserkész gyűlt össze, hogy egy fantasztikusan kalandos tutajtúrán vegyenek részt. 1913. július 21-én indult a tutajflotta 105 cserkészfiúval, akik hat tutajon Kralovántól Komáromig 360 kilométernyi utat tettek meg a gyönyörű vidékek közt kanyargó Vágon.

Nemzeti Nagytábor

nnt_vezetok

Közel 4000 magyar cserkész érkezett Ócsára 2013. augusztus 11 és 19 között, hogy megünnepelje a Magyar Cserkészszövetség fennállásának 100. évfordulóját a Nemzeti Nagytáborban, a 100 év a közösségekért fesztiválon. A 9 napos rendezvényre vasárnap érkeztek meg a résztvevők, mely hétfőn, zászlófelvonással vette kezdetét. A fesztivált Buday Barnabás a Magyar Cserkészszövetség elnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Solymosi Balázs a Magyar Cserkészszövetség országos vezetőtisztje nyitotta meg. A Magyar Jamboree Alapítvány mind önkéntesek toborzásában, szervezésében, mind a programok hátterének biztosításában segédkezett.